Skip to content

Grill dymi. Czy to normalne?

Facebook
Pinterest
Drukuj

W klasycznych grillach gazowych Campingaz dym może pojawić się, gdy wydobywający się z mięsa tłuszcz i sok skapują na rozgrzane aromatyzery (daszki) osłaniające palniki. To naturalny proces wynikający z procesu parowania. Pojawiający się dym nie zawiera szkodliwych dla zdrowia i środowiska substancji toksycznych.  

W nowych grillach Campingaz Series usunięto stalowe daszki i wbudowano osłony bezpośrednio w ruszt. Dzięki temu tłuszcz bez problemu omija palniki i wpada bezpośrednio do tacy z wodą.

Zobacz również

Pytania i Odpowiedzi

Czy ruszt żeliwny można myć w zmywarce?

Ruszty żeliwne w grillach Campingaz wykonane są z wysokiej jakości żeliwa. Doskonale utrzymują wysoką temperaturę i natłuszczenie, jednak bez odpowiedniej konserwacji (oliwienia) mogą rdzewieć. Emalia

Pytania i Odpowiedzi

Czy grill gazowy jest bezpieczny?

Grille gazowe są bezpieczne w użyciu. Pamiętaj jednak, by przestrzegać kilku zasad: Za każdym razem, gdy podłączasz nową butle gazową, sprawdź szczelność połączeń na wężu