Nie ma nic bardziej denerwującego niż niewysmażone danie. Grille Campingaz osiągają temperaturę powyżej 250°C na całej powierzchni do gotowania, dlatego nie będziesz mieć już dłużej tego problemu. Pokrętła grilla pozwalają Ci zdecydować, kiedy warto zmniejszyć temperaturę a kiedy dodać trochę ognia do twoich dań.
Z Culinary Modular nie musisz się ograniczać. Gotuj tak jak lubisz i przyrządzaj dania kuchni świata, od włoskiej pizzy, przez hiszpańską paellę, po azjatyckiego pad thai'a.
Po prostu wyciągnij tacę ociekową spod rusztu i wypełnij ją niewielką ilością wody. W trakcie grillowania soki z potraw będą ściekać bezpośrednio do niej. Gdy skończysz, wyciągnij korek z tacy i gotowe!
Podczas grillowania na standardowym grillu gazowym soki i tłuszcze wyciekające z dań spływają na rozgrzane daszki osłaniające palniki. W efekcie tłuszcz od czasu do czasu może się podpalić i mocniej przypiec Twoje danie. W nowych grillach Campingaz Series rozwiązaliśmy ten problem raz na zawsze. Usuneliśmy stalowe daszki i wbudowaliśmy osłony bezpośrednio w ruszt.