Faszerowane pieczarki z grilla z fetą
Marzą Ci się pieczarki nadziewane z grilla z dodatkiem mięsa? Jeśli tak, potrzebne będą następujące składniki:
- 400 g pieczarek,
- 200 g mięsa mielonego,
- Kilka suszonych pomidorów,
- Ulubione przyprawy,
- Masło.
Przygotowanie:
- Pieczarki oczyść i usuń ogonki.
- Oczyść mięso mielone, dopraw ulubionymi przyprawami, a następnie usmaż na patelni.
- Usmażone mięso mielone wrzuć do miski, dodaj posiekane pomidory suszone i masło według uznania.
- Pieczarki piecz przez około 5 minut na grillu rozgrzanym do 200 stopni; radzimy rozłożyć je na żeliwnej płycie do grilla Premium Plancha.
- Pieczarki przełóż na talerz i nafaszeruj wcześniej przygotowanym mięsem z dodatkami.
- Faszerowane pieczarki wrzuć na rozgrzany ruszt i piecz przez około 5 minut.
Pieczarki z grilla faszerowane mięsem mielonym i suszonymi pomidorami to wyjątkowo sycąca przekąska. Jeśli chcesz udoskonalić danie, pod koniec grillowania możesz posypać faszerowane pieczarki startym serem. Taka przekąska na pewno przypadnie do gustu Twoim gościom.
Pamiętaj, że grillowanie może być naprawdę przyjemnie. Kluczem do sukcesu jest posługiwanie się odpowiednimi narzędziami. Łopatka, szczypce i widelec na pewno się przydadzą. Taki zestaw znajdziesz w naszym sklepie internetowym.
Pieczarki faszerowane z grilla z mięsem
Marzą Ci się pieczarki nadziewane z grilla z dodatkiem mięsa? Jeśli tak, potrzebne będą następujące składniki:
- 400 g pieczarek,
- 200 g mięsa mielonego,
- Kilka suszonych pomidorów,
- Ulubione przyprawy,
- Masło.
Przygotowanie:
- Pieczarki oczyść i usuń ogonki.
- Oczyść mięso mielone, dopraw ulubionymi przyprawami, a następnie usmaż na patelni.
- Usmażone mięso mielone wrzuć do miski, dodaj posiekane pomidory suszone i masło według uznania.
- Pieczarki piecz przez około 5 minut na grillu rozgrzanym do 200 stopni; radzimy rozłożyć je na żeliwnej płycie do grilla Premium Plancha.
- Pieczarki przełóż na talerz i nafaszeruj wcześniej przygotowanym mięsem z dodatkami.
- Faszerowane pieczarki wrzuć na rozgrzany ruszt i piecz przez około 5 minut.
Pieczarki z grilla faszerowane mięsem mielonym i suszonymi pomidorami to wyjątkowo sycąca przekąska. Jeśli chcesz udoskonalić danie, pod koniec grillowania możesz posypać faszerowane pieczarki startym serem. Taka przekąska na pewno przypadnie do gustu Twoim gościom.
Pamiętaj, że grillowanie może być naprawdę przyjemnie. Kluczem do sukcesu jest posługiwanie się odpowiednimi narzędziami. Łopatka, szczypce i widelec na pewno się przydadzą. Taki zestaw znajdziesz w naszym sklepie internetowym.
Pomidorami nadziewane pieczarki z grilla
Kolejną świetną opcją na spotkanie z bliskimi są pomidorami faszerowane pieczarki z grilla. Do przygotowania takiej przekąski potrzebne są składniki:
- 400 g pieczarek,
- Kilka sztuk suszonych pomidorów,
- 2 ząbki czosnku,
- Kilka łyżeczek prażonej cebuli,
- Sól i pieprz.
Przygotowanie:
- Pieczarki oczyść, a następnie usuń ogonki.
- Wrzuć do miski kilka suszonych pomidorów, dwa ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę i dopraw solą oraz pieprzem.
- Pieczarki grilluj przez około 5 minut na rozgrzanym do 200 stopni grillu.
- Pieczarki przełóż na talerz, napełnij wcześniej przygotowanym farszem i ponownie grilluj przez około 5 minut.
- Przełóż faszerowane pieczarki na talerz i posyp prażoną cebulą według uznania.
Niezależnie od tego, który przepis na pieczarki faszerowane z grilla wybierzesz, pamiętaj, że duże znaczenie ma to, jakiego sprzętu używasz. Chcesz wymienić urządzenie? Zwróć uwagę na grille gazowe. Taki sprzęt nagrzewa się szybko, jest także łatwy w użytkowaniu. Warto również wspomnieć, że jedna butla gazu może wystarczyć na cały sezon grillowania. Grill gazowy dobrej jakości to zakup na lata.
Smaczne pieczarki z grilla nadziewane? Pamiętaj, że na naszej stronie znajdziesz także wiele innych przepisów na dania z warzywami w roli głównej. Wystarczy kliknąć zakładkę wiedza, a następnie przepisy i gotowe. Postaw na sprawdzone źródło wiedzy, a przekonasz się, że naprawdę warto.