Duże pieczarki z grilla z serem – przepis
Dużą zaletą jest to, że duże pieczarki z grilla można przygotować na naprawdę wiele sposobów. Jeśli chcesz przygotować proste i jednocześnie smaczne danie, potrzebne będą składniki:
- 15 sztuk dużych pieczarek portobello,
- 1 opakowanie serka topionego o smaku śmietankowym,
- Przyprawy: pieprz, mielona papryka.
Przygotowanie:
- Pieczarki oczyść, obierz i odkrój nóżki.
- Serek topiony rozgnieć w misce, dopraw pieprzem i papryką.
- Pieczarki napełnij przygotowanym farszem i wstaw na ruszt rozgrzanego grilla.
- Gdy pieczarki będą już miękkie i zarumienione, a serek roztopiony, możesz zdjąć przysmak z rusztu i przełożyć na talerz.
Jeśli chcesz zrobić na gościach większe wrażenie, pieczarki portobello faszerowane z grilla podawaj na liściu sałaty, danie możesz ozdobić także natką pietruszki lub koperkiem w zależności od upodobań.
Lubisz grillować, ale coraz bardziej przeszkadza Ci konieczność żmudnego rozpalania grilla i nieprzyjemny zapach? To znak, że warto pomyśleć nad zmianą urządzenia. Świetnymi opiniami cieszą się grille gazowe. Taki grill nagrzewa się szybko, zapewnia równomierne rozprowadzenie ciepła i pozwala na przygotowanie porcji dla dużej liczby ludzi w tym samym czasie. Warto wspomnieć, że takie urządzenie jest łatwe w obsłudze, a jedna butla gazu może posłużyć nawet przez cały sezon. Jedną z najważniejszych zalet pieczenia w takim urządzeniu jest lepszy smak potraw. Jest to możliwe dzięki braku kontaktu jedzenia z wieloma szkodliwymi substancjami obecnymi w dymie, czego nie można powiedzieć o grillach węglowych. W sklepie internetowym znajdziesz grille gazowe świetnej jakości.
Chcesz przygotować smaczne i sycące pieczarki portobello z grilla? Pamiętaj, aby regularnie dbać o urządzenie, ma to wpływ na smak i jakość jedzenia. Preparaty i szczotki świetnej jakości znajdziesz w sklepie internetowym.
Pieczarki portobello z grilla z masłem czosnkowym – jak zrobić?
Także pieczarki portobello z grilla z masłem czosnkowym mogą okazać się strzałem w dziesiątkę. Do przygotowania takiego smakołyku potrzebne są składniki:
- 15 sztuk dużych pieczarek portobello,
- Masło,
- Kilka ząbków czosnku,
- Sól, pieprz,
- Natka pietruszki.
Przygotowanie:
- Pieczarki oczyść, obierz i wyłam ogonki.
- Do miski wrzuć miękkie masło, dodaj sól i pieprz, a także ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę i dokładnie wymieszaj.
- Kapelusze pieczarek wypełnij przygotowanym farszem i wstaw na ruszt żeliwny Culinar Modular zainstalowany na rozgrzanym grillu.
- Gdy pieczarki będą już miękkie i zarumienione, zdejmij je z rusztu i odstaw na talerz.
- Upieczone pieczarki możesz udekorować natką pietruszki i gotowe.
Duże pieczarki z grilla z serem i masłem czosnkowym to niejedyne sposoby, które warto wykorzystać, aby dobrze ugościć swoich bliskich. Koniecznie sprawdź także przepis na pieczarki alla sałatka caprese, które także nie są trudne w przygotowaniu. Na naszej stronie znajdziesz też wiele innych prostych przepisów na smaczne i sycące dania. Skorzystaj ze sprawdzonego źródła wiedzy, a na pewno nie pożałujesz.
Jak przygotować smaczne duże pieczarki faszerowane z grilla? Wiesz już to, co najważniejsze. Na stronie znajdziesz też inne przydatne porady. Jakie są metody grillowania na gazie? Jaki grill na balkon? Jak działa grill gazowy? Odpowiedzi na te i inne ważne pytania znajdziesz, klikając sekcję wiedza, a następnie porady.