Przygotowanie:
- Włóż patyczki do miski z wodą, by się moczyły i nie paliły na grillu. Przygotuj marynatę. Do miseczki wlej olej. Wsyp paprykę i wciśnij 2 łyżki soku z cytryny. Czosnek obierz i drobno posiekaj. Dodaj do marynaty. Krewetki umyj i osusz. Przełóż do marynaty zostaw w niej na 10 min.
Posiekaj pomidora drobno i przełóż do nowej miski. Dodaj kapary. Cebule obierz i posiekaj w drobną kosteczkę. Połowę kolendry drobno posiekaj i dodaj do warzyw, druga połowa bęzie do posypania gotowego dania. Przypraw warzywa solą i pieprzem.
Kiełbasę pokrój w plastry ok 1 cm. Nadziewaj na zmianę krewetki i plastry kiełbasy chorrizo. Ułóż na grillu i smaż 5 min. Podawaj z salsą warzywną.


