Przygotowanie:
- Rozgrzej grill na średnim poziomie. Zrób sos: W małej misce połącz majonez, śmietanę, ketchup, sos worcestershire, paprykę oraz chilli.
Przygotuj przyprawy: W małej misce wymieszaj parmezan, paprykę, chilli i oregano. Odetnij z cebuli delikatnie 2 końcówki i połóż dolną stroną płasko na desce. Natnij cebulę od góry do 3/4 jej wysokości.
3. Wyciągnij nóż i zrób kolejne, takie same nacięcie 2 cm obok. Postępuj tak, aż cebula będzie przypominała kwiat. Rozłóż palcami delikatnie nacięte kawałki.
4. Całość posyp mieszanką serowo-przyprawową. Skrop cebulę oliwą i grilluj pod przykryciem do miękkości i lekkiego przyrumienienia, około 15 minut. Posyp pietruszką i podawaj z sosem do maczania.