Przygotowanie:
- Rozgrzej grilla z żeliwnym rusztem z otworami.
- Kaszę wsyp do miseczki i zalej wodą tak, aby płyn sięgał mniej więcej 1 cm ponad poziom kaszy, odstaw na 5 minut pod przykryciem. Pomidory pokrój w kostkę i przełóż je do miski.
Pokrój lub pokrusz w palcach także fetę i dodaj do pomidorów. Wsyp kaszę również do pomidorów. Przypraw solą oraz pieprzem. Pamiętaj, by nie przesadzić, feta tez jest dość słona.
Paprykę rozkrój na pół wzdłuż, wytnij gniazdo nasienne. Nakładaj kaszę z fetą i pomidorami do wnętrza papryki, lekko dociskając, tak, by wypełniła każdy jej zakamarek. Możesz nakładać kaszę z lekką górką.
Wierzch posyp startym żółtym serem. Ułóż papryki na ruszcie i grilluj 20-30 min.


