Przygotowanie:
Do mięsa mielonego dodajemy musztardę, paprykę, przesiekany 1 ząbek czosnku, sól i pieprz do smaku i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.


Farsz:
1. Ogórek kiszony i cebulę kroimy w drobną kostkę, dodajemy przesiekane 2 ząbki czosnku, ok 50 g natki pietruszki, skrapiamy oliwą, cytryną i doprawiamy solą i pieprzem.
2. Następnie rozkładamy mięso mielone na wyłożone na płasko plastry boczku zostawiając margines około 2 cm. Farsz wklepujemy w zmielone mięso i całość zwijamy w roladę o równej grubości.
3. Rozgrzewamy płytę grillowa do 220/250 stopni i obsmażamy roladę z każdej strony zaczynając od łączenia plastrów boczku po obsmażeniu, pieczemy około 20 / 30 minut w temperaturze ok. 180 stopni. Gotową roladę możemy pokroić w grube plastry i podawać z resztą farszu jako sałatkę.



