Skip to content

Przepisy

Aromatyczne pieczone czosnkowe ziemniaczki

Łatwe

45min

Potrzebne produkty:

Przygotowanie:

  1. Czosnek obierz i drobno posiekaj. Połącz koperek z masłem i je utrzyj. Pozostaw skórkę na ziemniakach, ale jeśli bardzo tego nie chcesz możesz je obrać.

  2. Przygotuj tyle kawałków folii ile masz ziemniaków. Pokrój ziemniaki w ćwiartki. Ułóż każdego pokrojonego ziemniaka w folii i posyp go solą oraz posiekanym czosnkiem.

  3. Zawiń sakiewkę szczelnie. Tak samo postępuj z pozostałymi ziemniakami.

  4. Grilluj 30 min na ruszcie. Gdy ziemniaki będą gotowe utwórz sakiewkę i włóż do środka 1 łyżkę masła z pietruszką. Podawaj na półmiskach z folią.

 

Facebook