Skip to content

Przepisy

Gulasz wołowy w cukini

Średnie

1h 20min

Potrzebne produkty:

Przygotowanie:

1. Przekrawamy cukinię i wydrążamy środek, tworząc naczynia na gulasz. Miąższ, cebulę i paprykę kroimy w kostkę. Do głębokiego naczynia wlewamy oliwę i rozgrzewamy na ruszcie grilla do temperatury 180/220 stopni.

2. Następnie wrzucamy czosnek, i po chwili resztę warzyw. W tym samym momencie na (górnym ruszcie grilla układamy cukinię tondo i doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy wcześniej wrzucone warzywa i zamykamy pokrywę grilla na około 5 minut.

3. Po upłynięciu tego czasu otwieramy pokrywę mieszamy ponownie mieszamy warzywa, które puściły już swoje soki.

4. Następnie dokładamy mięso pokrojone w kostkę i obsmażamy około 20 sekund na stronę i doprawiamy solą i pieprzem wedle uznania.

5. Tak doprawione i obsmażone mięso odkładamy na bok wraz z warzywami. Zamykamy pokrywę grilla tak, aby cukinia doszła około 15- 20 minut. W tym samym momencie mieszamy mięso z warzywami dodając świeże liście bazylii. Całość doprawiamy solą i pieprzem.

6. Cukinie faszerujemy gulaszem, przykrywamy jej górną częścią, odkładamy na górna część grilla i zamykamy pokrywę na około 10/15 minut w temperaturze 200/220.

Facebook