Skip to content

Przepisy

Quesadillas z kurczakiem i papryką

Średnie

4h 30min

Potrzebne produkty:

Przygotowanie:

1. Indyka posypujemy słodką papryką, solą i pieprzem, dodajemy wyciśnięty sok z limonki, ok. 50 ml oliwy, posiekane jalapeno i ok. 50 ml soku z jalapeno. Mieszamy i marynujemy mięso przez ok 4 h.

2. Jedną część grilla rozgrzewamy do 250 stopni i obsmażamy indyka z obu stron tak, aby się zarumienił na złoty kolor.

3. Warzywa pokrojone w paski smażymy na płaskiej płycie grillowej ok. 10- 12 minut.

4. Na rozgrzanym do 200 stopni grillu kładziemy placek tortilli, obsypujemy startym serem cheddar, wykładamy warzywa wraz z wcześniej przygotowanym indykiem, przykrywamy kolejną obfitą porcją sera, na wierzch kładziemy placek tortilli i zamykamy pokrywę grilla na ok 5 min. Po upływie tego czasu wykładamy na talerz i kroimy w dowolny sposób, skrapiamy sokiem limonki i obsypujemy świeżą kolendrą. Można podawać z sosem czosnkowym.

Facebook