Skip to content

Przepisy

Kanapka z Grilla

Pobierz PDF

Potrzebne produkty:

Sk艂adniki馃
R贸偶owy majonez:
o 150g majonezu
o 1 艂y偶ka ketchupu
o 1 艂y偶ka koncentratu pomidorowego
o 1 szczypta pieprzu cayenne
o 1 szczypta pokruszonego r贸偶owego pieprzu

Klopsiki z kurczaka:
o 450g piersi z kurczaka
o 1 jajko
o 1 tost

Dodatki:
o 1 zielona cebula
o 1 艂y偶ka posiekanej kolendry
o 2 bagietki
o 1 og贸rek
o 1 marchewka
o Gar艣膰 rzodkiewek
o 1 ma艂a wi膮zka mi臋ty

Przygotowanie:

1. Przygotuj majonez 艂膮cz膮c sk艂adniki.

2. Umie艣膰 pokrojonego kurczaka, kawa艂ek chleba tostowego i posiekan膮 kolendr臋 w blenderze. Dodaj jajko, dopraw sol膮 i pieprzem. Blenduj a偶 do uzyskania jednolitej masy聽

3. Lekko zwil偶 d艂onie, wyci膮gnij niewielk膮 ilo艣膰 mieszanki i za pomoc膮 r膮k uformuj ma艂膮 kulk臋, a nast臋pnie lekko sp艂aszcz ka偶dy kawa艂ek d艂oni膮.聽

4. Umyj warzywa i obierz marchewk臋. Pokr贸j rzodkiewk臋, marchewk臋 i og贸rka w paski. Drobno posiekaj cebul臋.

5. W艂膮cz grilla i grilluj klopsiki z kurczaka na kilka minut po obu stronach, a偶 b臋d膮 艂adnie zabarwione.

6. Przekr贸j bagietk臋 na p贸艂 wzd艂u偶. Roz艂贸偶 ka偶d膮 po艂ow臋 bagietki i posmaruj majonezem. Udekoruj warzywami i u艂贸偶 paszteciki z kurczaka. Dodaj par臋 li艣ci mi臋ty i przykryj drug膮 stron膮 bagietki

Facebook